Ердоган у Белграді звинуватив Захід у провокуванні Росії і заявив, що Україні поставляють “брухт, а не зброю”

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час візиту до Сербії заявив, що Захід проводить щодо Російської Федерації “політику, засновану на провокаціях”.

Про це він сказав у середу, 7 вересня, на пресконференції зі своїм сербським колегою Александаром Вучичем у Белграді, передає Anadolu.

“Можу чітко сказати, що не вважаю ставлення Заходу (до Росії, – “Н”) правильним. Тому що Захід проводить політику на основі провокацій”, – вважає Ердоган.

Турецький лідер також заявив, що Захід відправляє Україні “брухт, а не зброю”, зазначає Hurriyet.

Він додав, що війна не закінчиться “найближчим часом”: “Я кажу тим, хто недооцінює Росію, що ви робите неправильно. Росію не можна недооцінювати“.

Президент Туреччини також заявив, що Анкара проводить виважену політику щодо Росії та України, спрямовану на вирішення кризи.

Він заявив, що ні Росія, ні Україна не є переможцями у цій війні, але є багато тих, хто програв. “Росія відключила природний газ, ціни зросли у Європі. Усі міркують про це. Чому не думали про це раніше?”, – сказав президент.

Читайте також:
Ердоган заявив, що Європа сама винна в енергетичній кризі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна