ЗСУ вдарили по шести пунктах управління ворога і знищили вісім складів, – зведення Генштабу

Збройні сили України завдали ударів по шести пунктах управління російських військ, знищили три об’єкти зосередження окупантів та відбили атаки ворога біля низки населених пунктів.

Про це ввечері в вівторок, 6 вересня, інформує пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 війська російської федерації продовжують зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Протягом поточної доби загарбники завдали по військових і цивільних об’єктах України понад шість ракетних і більш ніж десять авіаційних ударів, здійснивши для цього понад 30 літаковильотів. Зокрема, постраждала інфраструктура в районах Байрака, Асіївки, Пришиба, Тетянівки, Времівки, Новомихайлівки, Великої Новосілки, Полтавки, Ольгівського, Новополя, Великого Артакового, Білої Криниці, Тернівки, Білогірки, Костромки, Новогригорівки та Благодатівки.

Зберігається подальша загроза авіаційних і ракетних ударів по всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала.

На інших напрямках противник обстрілював військову та цивільну інфраструктуру з танків, бойових машин, ствольної й реактивної артилерії.

Так, на Сіверському напрямку російські війська обстріляли цивільну й військову інфраструктуру населених пунктів Хрінівка Чернігівської області та Нова Гута, Сопич і Миропілля Сумської області.

На Харківському напрямку ворог ударив по об’єктах у районах Прудянки, Слатиного, Руської Лозової, Руських Тишків, Мосьпанового, Гусарівки та Залимана.

На Слов’янському напрямку загарбники активних наступальних дій не вели. Ворожих обстрілів зазнали Долина, Краснопілля, Мазанівка, Дмитрівка, Бражківка та Довгеньке.

На Краматорському напрямку вогневе ураження з боку противника зафіксоване біля Богородичного, Сидорового, Кривої Луки, Закітного, Платонівки, Сіверська, Івано-Дар’ївки, Верхньокам’янського та Григорівки.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали райони Нью-Йорка, Юр’ївки, Зайцевого, Веселої Долини, Майорська, Бахмутського, Соледара, Бахмута, Опитного та Роздолівки.

На Авдіївському напрямку російські війська обстріляли з мінометів та ствольної артилерії Авдіївку, Опитне та Первомайське.

На Новопавлівському напрямку ворог бив по районах Мар’їнки, Новомихайлівки, Великої Новосілки, Парасковіївки, Вугледара, Золотої Ниви, Нескучного та Времівки.

На Запорізькому напрямку загарбники здійснювали обстріли з артилерії різних типів біля Новоданилівки, Білогір’я, Гуляйпільського, Дорожнянки, Червоного, Полтавки та Залізничного.

На Південнобузькому напрямку війська РФ завдавали ударів уздовж лінії зіткнення. Також ворог продовжував активно вести повітряну розвідку безпілотниками, здійснив понад 50 вильотів.

Наголошується, що підрозділи Сил оборони утримують займані позиції й не дають ворогу можливості просуватися вглиб території України.

“Наші військові успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Долина, Соледар, Новобахмутівка, Кодема, Зайцеве, Авдіївка, Мар’їнка та Любомирівка”, — повідомили в Генштабі.

Підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках знищили один вертоліт, безпілотник та п’ять крилатих ракет російської федерації.

Повідомляється, що ракетні війська й артилерія наземних угруповань військ продовжують виконувати завдання з вогневого ураження живої сили та бойової техніки, контрбатарейної боротьби, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника.

Вогневого ураження зазнали шість пунктів управління ворога, зокрема й корпусного рівня, знищені три об’єкти зосередження живої сили загарбників. За даними Генштабу, у зону ураження потрапили дев’ять засобів протиповітряної оборони. Результати уточнюються.

“Одночасно знищено техніку радіоелектронної розвідки та боротьби, станції зв’язку, понтонна та паромна переправи, вісім складів боєприпасів різного рівня, що значно знизило можливості противника щодо ведення наступальних дій”, – додали в Генеральному штабі.

Читайте також:
“Посміхніться! Ми вас взриваєм!”: ЗСУ на Ізюмському напрямку спалили ворожий склад, установку С-300 і САУ окупантів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна