У мережі з’явилися фото знищеної ЗСУ понтонної переправи росіян біля Дар’ївки на Херсонщині

Супутник Planet Labs зафіксував знищений понтонний міст біля села Дар’ївка Херсонської області, який російські окупанти використовували для перетину річки Інгулець.

Про це в вівторок, 6 вересня, інформує “Радіо Свобода”.

На супутникових знімках, датованих 5 вересня, помітні значні пошкодження самого Дар’ївського мосту, поруч із яким окупанти звели понтонну переправу.

Раніше про успішні операції ЗСУ на південному напрямку, в тому числі, про знищення цієї переправи напередодні повідомило оперативне командування “Південь”.

“Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 370 вогневих завдань з ураження підрозділів протиповітряної оборони ворога, районів зосередження сил і засобів, станцій радіоелектронної боротьби й понтонних переправ поблизу Дар’ївки та вздовж Каховської ГЕС”, – йшлося в повідомленні ОК “Південь”, опублікованому вночі 6 вересня.

На супутниковому знімку Planet Labs крім зруйнованого понтонного та пошкодженого Дар’ївського мостів, які розташовані поруч, можна побачити пошкодження будівлі біля річкового причалу, де з початку повномасштабного вторгнення Росії стоїть неідентифіковане судно.

Приблизно за 250 метрів від переправи супутник також зафіксував скупчення російської військової техніки та велику кількість окопів.

Читайте також:
Контрнаступ ЗСУ відчутно послаблює можливості РФ на півдні, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна