ЗСУ знищили над звільненим Високопіллям два ворожі “Орлани”

У районі звільненого селища Високопілля в Бериславському районі Херсонської області ЗСУ знищили два російські дрони-розвідники оперативно-тактичного рівня.

Про це в денному зведенні в понеділок, 5 вересня, повідомила пресслужба ОК “Південь”.

“Обстановка в операційній зоні півдня України напружена і динамічна.
Противник веде оборонні бої, здійснює обстріли населених пунктів як вздовж лінії зіткнення, так і в наших тилових районах.
Для коригування вогню окупанти активізують повітряну розвідку. Зокрема в районі Високопілля двічі за ніч були виявлені і знищені два безпілотні літальні шпигуни типу “Орлан-10”, – сказано в повідомленні.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами вогневі завдання виконувалися по понтонній переправі в районі Каховського мосту, по логістичних та управлінських об’єктах окупаційних військ. Підтверджені втрати ворога складають 28 рашистів, дві гаубиці 152-го калібру “Мста-Б” і “Мста-С”, три одиниці авто-бронетехніки та  два склади боєприпасів у Херсонському районі, розповіли в ОК “Південь”.

Зазначається, що ворог атакував Миколаївщину крилатою ракетою Х-59, випущеною винищувачем, але силами протиповітряної оборони ЗСУ ракету знищено.
Зенітно-ракетні системи С-300 росіян випустили по об’єктах промислової інфраструктури Миколаєва три ракети. Пошкоджено адмінбудівлі та житлові будинки поблизу підприємства. Без людських втрат.

Протягом ночі ворог обстріляв Нікопольський район з важкої артилерії, мінометів та РСЗВ. У Нікополі пошкоджені до десяти приватних будинків та багатоповерхівка. Обстрілами понівечено також два навчальні заклади, крамниці, заклади харчування й дозвілля, пошкоджено ліній електропередач.

Читайте також:
На Херсонщині ЗСУ встановили прапор України над звільненим Високопіллям. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна