Прокуратура повідомила про підозру двом окупантам, які розстріляли чоловіка в Гостомелі

Правоохоронці ідентифіковували та заочно повідомили про підозру двом російським військовослужбовцям, які розстріляли цивільного громадянина під час окупації Гостомеля на Київщині.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора в понеділок, 5 вересня.

“За даними слідства, у березні 2022 року на території гостомельського притулку для тварин по вул. Свято-Покровській окупанти облаштували тимчасовий військовий пункт. Для розвантаження та переміщення боєприпасів вони намагалися залучити місцеве цивільне населення. Один з мешканців відмовився. Тоді окупанти з метою залякування відвели чоловіка у лісопосадку начебто для розстрілу. Коли місцевий вдруге відмовився допомагати загарбникам, один з командирів віддав підлеглому наказ розстріляти чоловіка”, – розповіли в ОГП.

Окупантам висунули підозру за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідче управління ГУ Нацполіції в м. Києві, за оперативного супроводу СБУ, та управління карного розшуку поліції.

Нагадаємо, в березні стало відомо, що в Гостомелі окупанти розстріляли 80-річного пенсіонера, який відмовився їх годувати.

Читайте також:
Жителю Київщини, який здавав росіянам дислокацію “Азову” й ЗСУ, суд відміряв 16 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна