ОГП повідомив про підозру командувачу окупаційної армії “ЛНР” Еседуллі Абачеву

Правоохоронці повідомили про підозру воєначальнику збройних сил РФ Еседуллі Абачеву, який на виконання наказу держави-агресора очолив окупаційну армію так званої “ЛНР” під час “спецоперації зі звільнення Луганщини”.

Про це в понеділок, 5 вересня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

За даними слідства, за кілька днів до повномасштабного російського вторгнення заступник командувача 8-ї гвардійської загальновійськової армії південного військового округу (штаб армії – Новочеркаськ Ростовській області) прибув на окуповану територію Луганської області та був призначений командувачем так званого “2-го армійського корпусу народної міліції “ЛНР”.

“У період березня-червня 2022 року російський генерал-майор ухвалював управлінські рішення відповідно до спільного із ЗС РФ та спецзагоном “Ахмат” Росгвардії РФ по Чеченській республіці плану бойових дій проти української армії та окупації усієї території Луганщини”, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваний Абачев безпосередньо віддавав накази особовому складу “2 АК НМ “ЛНР” під час боїв за  Рубіжне, Кремінну, Сєвєродонецьк та інші населені пункти області.

Йому інкриміновано умисні дії з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

Читайте також:
До суду пішов обвинувальний акт на попа МП з Луганщини, який наводив на ЗСУ російську артилерію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна