Боррель: ЄС підтримуватиме Україну так довго, як буде треба, незважаючи на шантаж РФ

Незважаючи на шантаж з боку РФ, Євросоюз надаватиме Україні підтримку, в тому числі збройну, стільки часу і в таких обсягах, скільки це буде потрібно для відбиття російської агресії.

Про це заявив високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель, повідомляє “Укрінформ“.

Пресконференція Борреля відбулася в понеділок, 5 вересня, після засідання восьмої Ради асоціації Україна-ЄС, у якому також узяв участь прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Головний меседж сьогоднішньої зустрічі всьому світу полягає в тому, що Євросоюз буде й надалі підтримувати Україну, попри будь-який шантаж та погрози з боку Росії. Ми будемо надавати підтримку – фінансову, політичну, військову, зброєю – скільки потрібно. І так довго, стільки потребуватиметься”, – запевнив високий представник ЄС.

Він заявив про необхідність виведення російських військ з усієї території України, в тому числі з окупованих територій.

“Наша мета – допомогти Україні виграти війну. Ми хочемо, щоб ця війна скінчилася. Але не за будь-яку ціну, а відповідно до норм територіальної цілісності України“, – наголосив Боррель.

Він також вказав на те, що агресія Росії проти України лише підштовхнула її ближче до ЄС.

“Путін хотів зруйнувати, окупувати та колонізувати Україну. Але натомість він штовхає Україну ближче до Європейського Союзу. Також він посилює нашу рішучість допомогти побудувати сучасну демократичну незалежну Україну як невід’ємну частину європейської сім’ї“, – зауважив глава європейської дипломатії.

Він також підкреслив, що Україна зараз потребує “не приємних слів, аплодисментів та риторики”, а конкретної підтримки, в тому числі зброєю.

Читайте також:
Глава дипломатії ЄС Боррель проти повної заборони на видачу віз росіянам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна