Шмигаль у Німеччині зустрівся з президентом і повідомив, що системи ППО IRIS-T очікуються в Україні восени

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час візиту до Німеччини обговорив із президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром постачання зброї й повідомив, що передача Україні надсучасної німецької системи протиповітряної оборони IRIS-T очікується цієї осені.

“Під час зустрічі в Берліні з німецьким президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром обговорили військову ситуацію, посилення санкцій і необхідність надання зброї Україні. Подякував за солідарність з українцями та підтримку”, – написав Шмигаль у твітері.

Він також подякував Німеччині за військову, фінансову, гуманітарну та політичну підтримку й  наголосив на необхідності збільшення постачання важкої військової техніки від союзників.

“Реактивні системи залпового вогню MARS II та самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000, які передала Німеччина, гарно показали себе на полі бою, і ми сподіваємося на збільшення постачання важкого озброєння.

Крім того, восени очікується передача надсучасної системи ППО німецького виробництва IRIS-T. Ми очікуємо, що Німеччина стане одним із лідерів у процесі розбудови протиповітряної оборони”, – цитує Шмигаля “Урядовий портал”.

Зенітно-ракетний комплекс IRIS-T

Довідково:

ІRIS-T (Infra Red Imaging System Tail/Thrust Vector-Controlled) — інфрачервоні самонавідні ракети.

Існують дві версії ракет IRIS-T класу “земля-повітря” для ППО: IRIS-T SLS ближнього радіусу дії та IRIS-T SLM середнього радіусу дії.

Випробування IRIS-T SLM було завершене в січні 2022 року.

Комплекс створений у 2014 році, а єдиним оператором системи з 2019 року є Швеція. У квітні 2022 року уряд Німеччини видав дозвіл на експорт 23 одиниць Єгипту.

Максимальна дальність стрільби – до 40 км, висота — 20 км.

Читайте також:
Комплекси IRIS та NASAMS дозволять захищати небо від авіації і крилатих ракет РФ, – Ігнат

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна