Пожежа в харківському ресторані, “гради” по Нікополю, руйнації Миколаєва: ранкові обстріли по регіонах

Харківщина

Близько опівночі в Київському районі Харкова пролунали два вибухи – ворог завдав по місту ракетного удару. Внаслідок влучання сталася масштабна пожежа в будівлі ресторану. Попередньо, без постраждалих, інформує голова ОВА Олег Синєгубов.

Протягом минулої доби окупанти обстрілювали Харківський, Ізюмський, Богодухівській та Чугуївський райони області. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, сталися пожежі на відкритій території.

У Чугуївському районі загинула 45-річна жінка. Жінка 64 років госпіталізована з пораненнями. В Ізюмському районі поранень зазнав чоловік 43 років.

Донеччина

За добу 3 вересня російські обстріли вбили 4 мирних жителів Донеччини: 2 – у Великій Новосілці, 1 – в Сіверську та 1 – у Водяному. Ще 2 людини отримали поранення, повідомив голова ОВА Павло Кириленко.

Дніпропетровщина

Ворог тричі ударив по Нікопольському району з “Градів” та важкої артилерії. Обійшлося без загиблих та поранених.

У Нікополі сталася пожежа. Вогонь уже приборкали. У місті понівечено п’ять житлових будинків та кілька господарських споруд. Виведена з ладу лінія електропередач.

У Марганецькій громаді пошкоджений приватний будинок та склади й прохідна місцевого заводу, розповів голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Миколаївщина

Близько 02:30 Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу, попередньо – ракетами С-300. Суттєво пошкоджено три лікувальні заклади, два навчальні заклади, готель та музей. Також пошкоджено житлові будинки. Попередньо – без жертв та постраждалих. Детальна інформація уточнюється.

Наслідки ракетного обстрілу Миколаєва 4 вересня. Фото: тг поліція Миколаївщини

О 06:02 ворог завдав ударів по місту Очаків. Є влучання в об’єкт цивільної інфраструктури. Також внаслідок обстрілу пошкоджено житлові будинки. Постраждалих немає.

Близько 05:01 обстрілів зазнало місто Вознесенськ. На підприємстві відбулося займання приміщень. Без жертв. Є пошкодження житлових будинків. Детальна інформація уточнюється, ідеться у зведенні Миколаївської ОВА.

За інформаціє ОК “Південь”, 3 вересня, близько 11:30, ворог атакував Центральний район Миколаєва ракетою повітряного базування Х-59, випущеною з літака Су-35. Ракета влучила у приватний двір та зруйнувала будинок, господарчі споруди. Поранення отримала одна людина.

Приблизно тоді ж ракета типу Х-31, випущена з Су-35, влучила в приватний будинок у селі Висунськ Березнегуватської громади (Баштанський район). Внаслідок руйнування будинку загинула одна дитина. Четверо людей отримали осколочні поранення, троє з них – діти.

У Миколаївському районі в другій половині дня під обстрілами було смт Первомайське. Ворожі снаряди влучили по житлових будинках. Постраждалих немає.

Із 16:00 до 19:00 суботи відбувалися обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади (Баштанський район). Постраждалих та руйнувань немає.

Читайте також:
США не бачать, щоб Путін мав намір припинити війну проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна