С-300 по школі в Харкові, обстріли Донеччини, Дніпровщини, Миколаївщини: ранкові зведення

Харківська область

Близько 2-ї години ночі російські війська завдали ракетний удар по Новобаварському району міста Харкова. Ракета влучила на територію школи: пошкоджено фасад освітнього закладу, вибито вікна та двері. Внаслідок обстрілу утворилася вирва розміром 10 х 10,5 метрів та глибиною понад 3,5 метри.

За попередніми даними, окупанти випустили по Харкову ракету типу С-300 з території Бєлгородської області РФ, інформує обласна прокуратура.

Постраждалих немає, уточнює голова ОВА Олег Синєгубов.

За його даними, окупанти протягом минулої доби обстрілювали Харківський, Ізюмський, Богодухівській, Чугуївський райони. Протягом доби госпіталізували шістьох цивільних: Ізюмський район – двох чоловіків, віком 52 та 32 роки, Харківський – жінку 62 років, чоловіків 63 та 48 років, Богодухівський – 46-річного чоловіка. Стан постраждалих – середній.

У Богодухівському районі через обстріли окупантів горіли приватні будинки та господарчі споруди.

Росіяни інтенсивно обстрілювали Дергачівську та Циркунівську громади Харківського району, виникли пожежі в приватних будинках, господарчих спорудах, на відкритих територіях.

Донецька область

Уночі росіяни завдали ракетних ударів по Краматорську та Слов’янську, також вели обстріли по лінії фронту від Курахівської до Званівської громади.

У Краматорську ракета влучила в продовольче підприємство — поранено одну людину. Ще одне влучання — у підприємство легкої промисловості. Там зайнялася пожежа.

У Слов’янську росіяни поцілили у два підприємства. За попередньою інформацією, жертв немає.

Також пошкоджено сім будинків у Билбасівці.

У Курахівській громаді під обстріли потрапили Курахове та Вовчанка — пошкоджено базу відпочинку та один будинок, без постраждалих.

“Гучно” минула ніч у Сіверську. Інформацію щодо постраждалих та руйнувань уточнюють.

У Соледарі росіяни пошкодили дитсадок. Також приватний будинок у Роздолівці. Постраждалих немає.

У Званівці поранено одну людину. Під ранок відбувся артобстріл Авдіївки — без жертв, повідомив голова ОВА Павло Кириленко.

За добу 2 вересня росіяни вбили трьох мирних жителів Донеччини: у Зайцевому, Вугледарі та Богоявленці. Ще три людини отримали поранення.

Дніпропетровська область

У Дніпровському районі наші військові збили всі п’ять російських ракет, які ворог скерував на Дніпро. Падіння уламків спричинило кілька пожеж. Полум’я вогнеборці вгамували. Ніхто не постраждав.

По Нікопольському району завдали ударів російські “Гради” та важка артилерія. Минулося без загиблих та поранених.

У Нікополі без руйнацій. У Марганці понівечені кілька будинків, господарських споруд, автівок та газогонів.

У Криворізькому районі під ворожий вогонь потрапила Широківська громада. Є руйнування приватних будинків. Люди неушкоджені, повідомляє голова ОВА Валентин Резніченко.

Запорізька область

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів ПОЛТАВКА, ДОРОЖНЯНКА, ЗАЛІЗНИЧНЕ, БІЛОГІР’Я, ГУЛЯЙПОЛЕ, НОВОАНДРІЇВКА, НОВОДАНИЛІВКА, ПРЕОБРАЖЕНКА, УСПЕНІВКА, ОРІХІВ, МАЛА ТОКМАЧКА, ЧЕРВОНЕ, ОЛЬГІВСЬКЕ, ЧАРІВНЕ, ЩЕРБАКИ, МАЛИНІВКА, ВЕРХНЯ ТЕРСА, ПРЕОБРАЖЕНКА, МАЛІ ЩЕРБАКИ.

Миколаївська область

Орієнтовно о 04:20 у місті Вознесенськ пролунав вибух. Попередньо без жертв та постраждалих. Детальна інформація уточнюється.

У Баштанському районі 2 вересня близько 20:00 були обстріли за межами села Степове Широківської громади. Постраждалих немає.

Продовжуються обстріли Березнегуватської громади. Так, протягом минулої доби було обстріляно прилеглі території смт Березнегувате, сіл Любомирівка, Новогригорівка та Велике Артакове. Інформація щодо наслідків уточнюється, інформує ОВА.

Читайте також:
Урожайний день: ГШ відмінусував 350 рашистів, 25 танків і 37 бронемашин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна