В Україні викладачі-колаборанти потраплять під санкції

Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження про санкції до “викладачів” та “навчальних закладів”, які поширювали на тимчасово захоплених територіях України освітні стандарти Російської Федерації.

Про це в п’ятницю, 2 вересня, інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Викладачі” та освітні заклади на ТОТ, які поширювали освітні стандарти РФ, та визнають освітні кваліфікації, присвоєні закладами вищої освіти РФ, потрапляють під спеціальні економічні та інші санкції строком на 5 років”, – ідеться у повідомленні.

Також санкції застосовуються до низки російських закладів вищої освіти та їхніх керівників і науковців, які несуть відповідальність за пропаганду агресивної війни РФ проти України.

Загалом санкції поширюються на 81 фізичну та 53 юридичні особи.

Розпорядження уряд прийняв 2 вересня на засіданні, схваливши відповідні пропозиції Мінреінтеграції. Формат реалізації цих заходів тепер розгляне Рада національної безпеки та оборони України.

Читайте також:
Колаборант Стремоусов утік із Херсона в РФ і записує відео з п’ятизіркового готелю Воронежа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна