Трьом маріупольським поліцейським повідомили про підозру в колабораціонізмі

Правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності трьох поліцейським із тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області.

Про це в п’ятницю, 2 вересня, інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

“За даними слідства, підозрювані після повномасштабного вторгнення РФ на територію України, не виконали наказ ГУ Нацполіції в Донецькій області та не прибули до безпосереднього місця дислокації Маріупольського РУП ГУ Нацполіції в Донецькій області”, – йдеться у повідомленні.

Після тимчасової окупації регіону РФ вони добровільно погодились обійняти посади правоохоронців у незаконно створеному на тимчасово окупованій території України правоохоронному органі – так званому “Приморском РО Мариупольського ГУ МВД “ДНР”.

Зазначається, що підозрювані присягнули на вірність незаконній окупаційній владі та виконують службові обов’язки, покладені на них псевдоправоохоронним органом.

Зрадники підозрюються у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Фото: пресслужба Київської міської прокуратури

Читайте також:
В Україні викладачі-колаборанти потраплять під санкції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна