На тлі візиту місії МАГАТЕ: росіяни вдарили по Енергодару з гелікоптерів та артилерії, є загиблі

доповнено

Енергодар, місто-супутник Запорізької АЕС, перебуває під постійними обстрілами з самого ранку 1 вересня.

Про це повідомляє мер міста Дмитро Орлов.

“Енергодар. З п’ятої години ранку не припиняються постійні мінометні обстріли міста. Чутно автоматні черги. Відомо про влучання в декілька цивільних об’єктів. Є постраждалі. Скільки саме, з’ясовуємо”, – написав він.

Згодом Орлов повідомив про загиблих внаслідок російських обстрілів.

“Самі ж вбивці цивільного населення, які обстрілюють зранку Енергодар з мінометів, автоматів і гатять снарядами, задіяли авіацію (над містом кружляють гелікоптери) вже повідомили про загиблих та поранених внаслідок їхніх обстрілів”, – йдеться у повідомленні.

За його словами, надходить інформація про влучення в житлові будинки по вулиці Центральна, Воїнів-інтернаціоналістів, Курчатова. В приватні присадибні будинки в кооперативах в передмісті, магазин, дитячі садочки.

Водночас російські пропагандисти, зокрема урядові інформагентства РФ, заявляють, нібито Енергодар обстрілюють Збройні сили України, ба більше – нібито ЗСУ висадили десанти в Енергодарі, щоб… не допустити візиту місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

Раніше цього ранку також стало відомо, що місія МАГАТЕ висунулася з підконтрольної Україні території в бік Енергодара й ЗАЕС.
Україна послідовно підтримує місію МАГАТЕ для ЗАЕС, тоді як Росія намагається перешкодити їй, щоб приховати свою військову присутність на атомній станції.

Читайте також:
Колаборанту з Енергодара Шевчику, який наказав вивезти майже 140 тисяч тонн зерна, оголосили про підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна