РФ почала військові навчання з Китаєм, Індією та іншими країнами

Росія почала масштабні військові навчання на сході країни, до яких залучені сили з Китаю – демонстрація дедалі тісніших оборонних зв’язків між Москвою та Пекіном на тлі напруженості з Заходом через війну в Україні.

Про це повідомили в міністерстві оборони РФ, пише у четвер, 1 вересня, “Радіо Свобода”.

Навчання “Восток-2022” проходять у різних точках Далекого Сходу Росії та в Японському морі, у них задіяно понад 50 тисяч військовослужбовців, понад 5 тисяч одиниць озброєння, у тому числі 140 літаків і 60 бойових кораблів. Ці навчання мають завершитися 7 вересня.

У навчаннях також беруть участь війська з Індії, Лаосу, Монголії, Нікарагуа, Сирії та кількох колишніх радянських країн.

Індія продовжує наголошувати на своїй позиції нейтралітету щодо війни Росії в Україні, заявляючи, що підтримує добрі відносини як із Заходом, так і з Москвою.

Китай явно відмовився критикувати війну Росії в Україні, звинувативши Сполучені Штати та НАТО в провокаціях Москви, і засудив санкції Заходу, накладені на Москву.

Росія, у свою чергу, рішуче підтримала Китай на тлі напруженості у відносинах зі Сполученими Штатами, яка виникла після нещодавнього візиту до Тайваню спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

Російський президент Володимир Путін нещодавно провів паралелі між підтримкою США України та поїздкою Пелосі на Тайвань, звинувативши, що вони були частиною нібито американських зусиль розпалювати глобальну нестабільність.

Читайте також:
Китай заявив, що відправить свої війська до РФ для спільних навчань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна