Мешканці Сімферополя не можуть отримати інформацію про стан укриттів, а їм радять “не панікувати”

Жителі тимчасово окупованого Сімферополя не можуть отримати конкретну інформацію про стан укриттів і бомбосховищ у місті.

Про це у четвер, 1 вересня, пише видання “Крим.Реалії” з посиланянм на місцевих жителів. У відповідь на його запит про місцеперебування та стан бомбосховищ у російській адміністрації Сімферополя порадили “не панікувати”.

“У Республіці Крим та місті Сімферополі ситуація під контролем. Життю та здоров’ю громадян нічого не загрожує. У разі потреби, громадяни будуть окремо оповіщені про місце розташування укриттів та додаткові заходи в частині цивільної оборони. Просимо не піддаватися паніці, не розповсюджувати неперевірену інформацію та користуватися офіційними джерелами отримання інформації”, – йдеться у повідомленні.

Російський губернатор Севастополя Михайло Развожаєв натомість повідомив, що особисто перевірив стан захисних споруд і дав доручення скрізь розмістити покажчики, де розташовані укриття.

Севастопольська компанія Градбудсервіс просить мешканців будинків самостійно прибрати в підвалах і принести туди “запас води, стільці й табуретки”.

Раніше російський Ленінський районний суд Севастополя зобов’язав міський департамент з майнових і земельних відносин упорядкувати захисні споруди по вулицях Леніна, Радянській, Одеській та проспекту Нахімова. З’ясувалося, що з 2018 року за бомбосховищами не стежили належним чином.

Читайте також:
У Сімферопольському районі Криму – вибухи та стовпи диму над авіабазою росіян, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна