Для підсилення наступу росіяни перекидають на Донецький напрямок підрозділи 3-го АК

На Донецькому напрямку не виключене посилення збройних формувань ворога наявними резервами, зокрема зі складу 3-го армійського корпусу.

Про це в четвер, 1 вересня, повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов, передає АрміяInform.

За його словами, це новостворене з’єднання армії Російської Федерації зараз сформоване і забезпечене озброєнням і військовою технікою зі складів та арсеналів збройних сил РФ.

Особовий склад 3-го АК – це переважно незаконно мобілізовані мешканці тимчасово окупованих територій Донецької та Херсонської областей, які пройшли прискорену військову підготовку.

“За даними, які озвучує російське керівництво, це «підготовлені військовослужбовці», але ми з вами розуміємо: це вже не перша хвиля надходження мобілізаційних ресурсів до складу цього корпусу, і рівень його підготовки нам відомий. Головне управління розвідки Міністерства оборони України має достатньо даних стосовно «навченості» цього особового складу”, – наголосив Громов.

Читайте також:
В окупованому Маріуполі замість анонсованих 16 шкіл відкрили п’ять

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна