“Укравтодор” вже відновив рух на місці 50 мостів, знищених бойовими діями

“Укравтодор” з початку повномасштабного російського вторгнення відновив рух на місці 50 мостів, які були знищені бойовими діями.

Про це повідомив перший заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко у середу, 31 серпня.

Так, у деяких місцях зводили об’їзний шлях, а подекуди — тимчасові переправи. А ось стратегічні об’єкти, де рух вантажного транспорту надзвичайно важливий для життєдіяльності країни і немає альтернативи, відбудовують повністю.

Зокрема, таким був міст на у Конотопському районі Сумської області, який став п’ятдесятим випадком відновлення руху на місці знищених мостів. За допомогою цього моста вдалося з’єднати кілька районів регіону. Це допоможе курсуванню автобусів та фермерам, які зможуть довозити врожай до місць зберігання та перероблення.

Івко зазначив, що з 24 лютого інфраструктурних руйнувань зазнали 15 областей України. Дорожня галузь вже постраждала на 958 мільярдів гривень. За цей час пошкоджено та знищено майже 25 тисяч кілометрів доріг та 311 штучних споруд.

Нині «Укравтодор» працює над відновленням інфраструктури на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Житомирської та Миколаївської областей.

Читайте також:
“Уся надія – на ЄС”. Як громада Ірпеня відновлює місто після російської окупації і чого остерігаються місцеві активісти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна