У Мілані скасували концерт гурту “Жадан і Собаки” на підтримку ЗСУ, щоб не “збирати гроші на війну”

Український письменник та фронтмен гурту “Жадан і Собаки” Сергій Жадан розповів, що клуб у Мілані скасував благодійний концерт на підтримку захисників України, щоб не “збирати гроші на війну”.

Про це Сергій Жадан написав у ФБ у середу, 31 серпня опублікувавши листування з представниками клубу Slaughter Club.
Перед цим гурт “Жадан і Собаки” оголосив, шо наприкінці серпня вирушає в благодійний європейський тур на підтримку добровольчого харківського батальйону «Хартія».

“Жадан і Собаки” стояли при витоках створення цього добровольчого формування та максимально підтримують його від першого дня війни. Військо України нині є головною нашою надією та розраховує на підставлене нами плече”, — йдеться в оголошенні гурту.

Так, у планах гурту концерти у Польщі, Чехії, Німеччині, Литві, Словаччині, Австрії тощо.

Однак концерт у Мілані був скасований. Представники Slaughter Club написали Жадану, що “збирати гроші на війну” в Італії заборонено.

Коли ж фронтмен гурту намагався пояснити, що музиканти збирають на машини для захисників, а не якусь зброю, у Slaughter Club відповіли що “не можуть так ризикувати”.

У Facebook Сергій Жадан заявив, що частина європейців «далі граються в пацифізм та подвійні стандарти» та вважають, що захищаючи свої життя й свою країну, українці порушують якісь уявлення про мир і гармонію.

“Чесно, кажучи, соромно й противно. Доки українці тримають каркас вільної Європи, європейці ліниво тусять, намагаючись не лізти в політику. Схоже, ХХ століття не всіх навчило відповідальност”, — пише Жадан.

Читайте також:
Жадан став лавреатом німецької премії Ганни Арендт за політичне мислення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна