Росія на три доби зупинила постачання газу по “Північному потоку-1”

Транспортування газу газопроводом “Північний потік” зупинене до 3 вересня нібито для проведення профілактичних робіт.

Про це вранці в середу, 31 серпня, інформує російський “Інтерфакс” із посиланням на дані газотранспортних операторів OPAL Gastransport і NEL Gastransport.

Згідно з графіком ремонту, він запланований з 04:00 31 серпня до 04:00 3 вересня. Причина зупинки – “профілактичні роботи на ГПУ N24 на КС “Портова”.

Як раніше повідомляв “Газпром”, зупинка необхідна, щоб провести технічне обслуговування та планово-попереджувальні роботи на єдиному робочому газоперекачувальному агрегаті Trent 60.
“За фактом завершення робіт та відсутності технічних несправностей агрегату транспорт газу буде відновлено до рівня 33 млн куб. м на добу”, – йшлося в повідомленні.

Комплекс регламентних робіт, згідно з чинним контрактом на технічне обслуговування, має бути виконаний спільно з фахівцями компанії Siemens.

Керівник федерального мережевого агентства Німеччини Клаус Мюллер назвав це технічне обслуговування “незрозумілим”.

Останнім часом росіяни дедалі частіше вдаються до газового шантажу Євросоюзу, що призводить до зростання вартості “блакитного палива” та зростання кризи в енергопостачанні.

Читайте також:
У “Північного потоку” несподівано зламалася ще одна турбіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна