РФ вдарила по фермі в Запорізькій області: поранені співробітники, спалено близько тисячі корів

Російські окупанти обстріляли молочно-товарну ферму неподалік с. Велика Білозерка (Запорізька обл.), внаслідок обстрілу поранено двох співробітників, знищено 11 із 14 корпусів сільгосппідприємства та вбито близько тисячі голів великої рогатої худоби, приблизно половину поголів’я ферми.

Про це у середу, 31 серпня, повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації (ОВА) Олександр Старух.

“Це страшний контент, який жителі нашої області бачать щодня. 31 серпня о 01:51 рашисти за межами с. Велика Білозерка (зі степу, в районі полігону твердих побутових відходів) здійснили артилерійський обстріл СПК із промовистою назвою “росія”, а саме молочно-товарну ферму”, – повідомив він.

За його даними, сільгосппідприємство зазнало 10-12 “прильотів” російських снарядів, внаслідок яких знищено 11 корпусів підприємства (три вціліли), доїльний зал та кормоцех. На цій фермі знаходилися майже 2 тис. голів ВРХ, з них близько половини під час обстрілу загинули (точна кількість ще не встановлена).

“Двоє працівників дістали поранень: чоловік дістав поранень від уламків скла та інших предметів, його забрала швидка (стан задовільний) і жінка отримала контузію (втратила слух) швидка надала допомогу, жінка від госпіталізації відмовилася”, – повідомив Старух.

Читайте також:
На Сумщині внаслідок російського артобстрілу загинув фермер, спалено два трактори

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна