В Україні судитимуть командира фрегата “Адмірал Макаров”, що перейшов на бік ворога

В Україні судитимуть колишнього військового – капітана російського корабля “Адмірал Макаров”, з якого здійснювався запуск крилатих ракет по Миколаєву та Одесі.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань в середу, 31 серпня.

“Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього капітана ІІ рангу військової частини із АР Крим, а нині командира російського фрегата «Адмірал Макаров». Обвинувальний акт направлено до суду”, – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, у 2014 році фігурант зрадив присязі на вірність народові України та залишився на захопленій російськими загарбниками території, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області. Перебіжчик присягнув російській федерації та продовжив службу у флоті РФ.

У 2022 році російський корабель під командуванням обвинуваченого запускав крилаті ракети по Миколаєву та Одесі.

Колишній український військовий обвинувачується в державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Йому загрожує позбавлення волі терміном до 15 років.

Читайте також:
Колаборанту з Енергодара Шевчику, який наказав вивезти майже 140 тисяч тонн зерна, оголосили про підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна