На Львівщині перейменували останню вулицю імені “єдинороски” Терешкової

У селі Тичок Червоноградського району Львівської області перейменували останню в регіоні вулицю, названу на честь космонавтки, депутатки “Єдиної Росії” Валентини Терешкової.

Про це в вівторок, 30 серпня, інформує “Лівий берег”.

Рішення про перейменування було ухвалено 16 серпня на сесії Добротвірської селищної ради. Зараз ця вулиця назвала на честь українського громадського і церковного діяча, в’язня ГУЛАГу отця Маркіяна Марисюка.

Загалом у Львівській області було шість вулиць імені Валентини Терешкової.

Нагадаємо, торік в Україні налічувалося понад 270 топонімів на честь депутатки російської Держдуми, першої в світі космонавтки Валентини Терешкової, яка в березні 2014 року підтримала дозвіл вводу російських військ на територію України й окупацію Криму.

27 лютого 2014 року разом з іншими депутатами Держдуми Терешкова відвідувала Крим для “спілкування з жителями”. Також вона активно підтримує політику президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також:
В Україні різко зросло негативне ставлення до Сталіна, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна