Росіяни вдарили по п’яти областях півдня та сходу – ранок без жертв

Від початку доби 28 серпня російські війська вчиняли обстріли цивільної інфраструктури в п’яти областях – від Харківської до Миколаївської. Однак в усіх регіонах обійшлося без загиблих і поранених. Про це повідомляють голови місцевих військових адміністрацій.

На Сумщині та Чернігівщині ніч була тихою.

Харківська область

Минулої ночі обстрілів міста Харків не зафіксовано. Втім, близько опівночі російські війська з міста Бєлгород здійснили запуск двох ракет по території Харківської області. Вибухи пролунали в районі селища Травневе та міста Південне в Харківському районі. Попередньо – без постраждалих та руйнувань, повідомив голова Олег Синєгубов у ранковому зведенні.

Донецька область

Росіяни вночі атакували залізницю в Краматорську, повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

“Серед ночі під обстріл потрапив Краматорськ – росіяни цілили у залізничну інфраструктуру і пошкодили житлові будинки поруч із залізницею. Інформації щодо постраждалих наразі не надходило”, – написав він у телеграмі.

Як розповів Кириленко, також вночі російського обстрілу зазнав Слов’янськ – пошкоджено вісім багатоповерхівок, один зі снарядів влучив у подвір’я школи. Постраждалих немає.

“Наслідки цих обстрілів могли б бути значно страшнішими, якби мешканці постраждалих будинків не було вчасно евакуйовані. Евакуація рятує життя!” – додав голова області.

Запорізька область

Уночі ворог завдав удару по Запоріжжю та гатив по місту Оріхів. Окупанти поцілили в цивільні об’єкти. Двоє людей отримали легкі осколкові поранення. Руйнувань зазнали житлові будинки, розповів голова ОВА Олександр Старух.

За його словами, атака на Оріхів тривала з четвертої до шостої ранку. Внаслідок обстрілу виникло багато пожеж. Руйнувань зазнала низка приватних будинків на різних вулицях. Рятувальники ДСНС вчасно локалізували пожежі. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Оріхів після обстрілу

Дніпропетровська область

Уночі російські окупаційні війська били з “Градів”, “Ураганів”, важкої артилерії по чотирьох громадах у двох районах Дніпропетровської області.

Як повідомляє голова ОВА Валентин Резніченко, Нікопольський район ворог накрив вогнем з “Градів” та важкої артилерії. Обійшлося без постраждалих.

Сам Нікополь росіяни обстріляли тричі. Понівечили кілька житлових будинків та автівок. Без світла лишилися понад 1 500 родин.

У Марганецькій громаді один будинок знищено, до десяти – пошкоджено. У місті Марганець зачепило склад та цехи місцевої фабрики. У місті перебито лінію електропередач.

У Червоногригорівській громаді теж є руйнація житлових будинків.

По Криворізькому району ворог гатив з РСЗВ “Ураган”. Під удар потрапила Зеленодольська громада. Там вкотре поцілили по дачному масиву та підприємству. Без загиблих та поранених.

Миколаївська область

У Баштанському районі Миколаївщини орієнтовно о 04:00 та 06:00 зафіксовано обстріли за межами села Широке.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. За попередньою інформацією постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється, інформує ОВА.

Читайте також:
На Південному напрямку ЗСУ знищили два склади боєприпасів і пункт боєпостачання росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна