85-річний сумчанин продав квартиру і дачу, а гроші віддав на ЗСУ

85-річний мешканець Сум Микола Іванович продав свою нерухомість і передав виручені кошти – близько 1,4 млн гривень – на допомогу Збройним силам України.

Про це 26 серпня повідомив громадський фонд “Суми”, куди літній чоловік приніс гроші.

“Другий день наша команда намагається прийняти цей факт. Мабуть, такі речі й не потребують зайвих коментарів. Ділимося відео нашої зустрічі та знайомства з Миколою Івановичем”, – сказано в повідомленні.

Як сказано в сюжеті, Микола Іванович все життя прожив у Сумах. Цього літа він втратив дружину, а перед тим – сина. Чоловік вирішив продати квартиру і дачну ділянку, щоб допомогти українським захисникам і зробити свій внесок у перемогу над російськими окупантами.

Отримавши кошти від продажу нерухомості (35 тис. доларів), пан Микола попросив племінницю знайти волонтерський фонд, який збирає кошти на потреби Збройних сил.

“Ми разом з командою Громадського фонду «Суми» вже розпочали консультації з військовими щодо актуальних потреб і розповімо про закупівлі на наших сторінках”, – розповіли у виданні “Цукр”.

Микола Іванович запевняє, що ці кошти йому не потрібні. Він 46 років пропрацював на машинобудівному заводі імені Фрунзе “Сумське НВО) та каже, що на прожиття йому цілком вистачає пенсії.

На запитання, де живе благодійник, журналісти відповіли: “Він живе у власному приватному будинку. Ми були у нього в гостях, допомагали вивезти речі, про що він нас попросив. Будинок доглянутий, Микола Іванович добрий хазяїн. У нього лишились наші контакти, та й ми плануємо підтримувати зв’язок, щонайменше хочемо якось віддячити за внесок, але поки не придумали як саме”.

Читайте також:
10-річна чемпіонка світу з шашок під час вуличних партій назбирала для ЗСУ 21 тисячу та передала у Фонд Притули

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна