Росіяни обстріляли центр Харкова ракетами С-300. ФОТО

У ніч на 27 серпня російські війська завдали ракетного удару по центральних районах Харкова.

“Близько другої години ночі дві ракети вдарили в проїжджу частину в Київському та Основ’янському районах. Пошкодження отримали навколишні будинки. В Основ’янському районі один з осколків влучив у вікно квартири, 61-річна жінка отримала ушкодження. Госпіталізації не потребувала”, – повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За даними обласної прокуратури, внаслідок обстрілу в Основ’янському районі суттєво пошкоджено низку адміністративних та житлових будівель, у тому числі ті, які мають історичне значення. Крім того, руйнувань зазнали магазини, туристичне агентство та фінансові установи.

Попередньо, окупанти обстріляли Харків ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області РФ.

Суспільне. Харків” показало фото з наслідками російського удару по Павлівській площі Харкова. Тут ракета влучила в дорогу перед житловим будинком та Будинком нерухомості. На місці утворилася вирва. Вибуховою хвилею розбило вітрини щонайменше п’яти магазинів, що розташовані на першому поверсі житлової багатоповерхівки.

“Це історичне місце Харкова. Тут немає ні військових, ні військової техніки. Біля місця влучання лише житлові будинки зі звичайними громадянами”, – сказав виконуючий обов‘язки начальника слідчого управління Андрій Шарнін.

Від ранку на місці працюють комунальники, які прибирають руйнування.

Слідчі вилучили з місця уламки ракет С-300, зазначив начальник слідчого управління Сергій Болвінов.

За процесуального керівництва Слобідської та Київської окружних прокуратур м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), ідеться в повідомленні обласної прокуратури.

Читайте також:
Ворог обстріляв ракетами Дергачі й Чугуїв на Харківщині, є жертви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна