Комплекси IRIS та NASAMS дозволять захищати небо від авіації і крилатих ракет РФ, – Ігнат

Зенітні ракетні комплекси IRIS та NASAMS, поставки яких очікує Україна, дозволять захищати небо не тільки від ворожої авіації, а й від крилатих ракет.

Про це в ефірі телемарафону 27 серпня сказав речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає “Укрінформ”.

“Те, що вже заявлено, що буде система протиповітряної оборони підсилена зенітними ракетними системами IRIS та NASAMS. Це невеликої дальності комплекси, але все ж таки це сучасні радари, сучасні ракети, які зможуть допомогти нам краще захищати наше небо від ворожої авіації, а також від крилатих ракет”, – сказав Ігнат.

Він зауважив, що строки постачання цих комплексів оприлюднить військово-політичне керівництво країни.

За словами речника ПС, терміни підготовки фахівців для користування цими системами різні, але менші, ніж для керування літаками, та враховуючи умови бойових дій, можуть бути скорочені вдвічі.

Також Ігнат висловив сподівання, що все ж буде прийнято рішення про надання Україні сучасних винищувачів із потужними радарами і ракетами, які доповнять системи протиповітряної оборони.

За його словами, українські пілоти готові опановувати нову техніку. Втім поки не йдеться про навчання, оскільки ще не прийнято рішення про тип літака, який постачатиметься Україні.

“Буде таке рішення – будуть відповідно навчатися пілоти на той тип літака”, – сказав полковник Ігнат.

Читайте також:
Пентагон розкрив деталі пакета допомоги на $3 млрд: ще більше ЗРК NASAMS, боєприпаси, антидронові “Вампіри”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна