СБУ вирахувала ФСБшника, який організував агентурну мережу на Херсонщині

Служба безпеки повідомила про підозру кадровому співробітнику 5 служби ФСБ РФ Віталію Королю, який до війни створив на Херсонщині розгалужену агентурну мережу з місцевих правоохоронців для збору розвідданих.

Про це в п’ятницю, 26 серпня, повідомив пресцентр СБ.

У липні 2021 року співробітники СБУ викрили цю мережу і затримали її учасників. Серед них був і діючий працівник обласного управління спецслужби.

“Під час тривалого досудового розслідування було ідентифіковано та задокументовано злочини московського «куратора» цієї агентурної групи. Адже вона збирала таємну інформацію про мобілізаційне розгортання українських спецпідрозділів та алгоритми їх контрдиверсійних дій, зокрема на території Херсонського морського порту, результати тактико-спеціальних і командно-штабних навчань у регіоні”, – йдеться в повідомленні.

Також мережа «звітувала» щодо суспільно-політичної обстановки в причорноморських районах України.

Зібрані відомості з грифами секретності «Таємно» та «Цілком таємно» передавали своєму куратору в РФ через заздалегідь обумовлений електронний канал зашифрованого зв’язку.

“За оперативними даними, викритий співробітник ФСБ зараз бере участь у повномасштабній агресії проти нашої держави. Тривають комплексні заходи для встановлення його місцезнаходження і притягнення до відповідальності за злочини проти України”, – додали в СБ.

Читайте також: 
На Херсонщині СБУ викрила агента російської воєнної розвідки, що шпигував для РФ із ідеологічних міркувань. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна