Бельгія виділила 8 млн євро на нелетальні потреби ЗСУ

Бельгія виділила 8 млн євро на підтримку ЗСУ через НАТО. Внесок буде зроблено до трастового фонду “Всеохопний пакет допомоги”, який забезпечує нелетальну підтримку України.

Про це повідомили на сайті міністерства закордонних справ Бельгії.

“Наша країна надасть обладнання для надання першої допомоги (включно з аптечками) для Збройниз сил України, зимовий одяг, і, якщо знадобиться, інші речі, як окуляри нічного бачення чи фармацевтичні препарати”, – йдеться у повідомленні.

У МЗС додали, що внесок Бельгії є результатом рішення очільників країн і урядів союзників на зустрічі НАТО-Т в Мадриді, яка відбулася наприкінці червня. Тоді вирішили, що низка країн значно розширить нелетальне забезпечення України через Трастовий фонд, створений в 2016 року у звʼязку з російською окупацією Криму.

“Вже пів року українці ведуть мужню боротьбу за совю свободу і свою країну. На цьому тижні я підтвердив президенту Зеленському, що Україна може продовжувати розраховувати на підтримку Бельгії”, – заявив премʼєр-міністр Александр де Кроо.

Александр де Кроо був одним із лідерів, які взяли участь в онлайн-саміті Кримської платформи. Загалом участь у заході брали близько 60 лідерів країн та урядів і міжнародних організацій. Польський президент Анджей Дуда брав участь особисто – він приїхав до Києва.

Читайте також:
Бельгія заморозила російські активи на понад 50 мільярдів євро

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна