Росіяни обстрілами пошкодили ЛЕП під Енергодаром: без світла майже всі захоплені міста на півдні

Причиною знеструмлення більшості населених пунктів на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях Запоріжжя і Херсонщини – ворожий обстріл Енергодара і викликана ним пожежа.

Про це в четвер, 25 серпня, повідомляє пресслужба Бердянської міської ради.

“Станом на зараз ймовірною причиною знеструмлення півдня України (майже всіх окупованих міст) називають ворожий обстріл Енергодара, результатом якого стала масштабна пожежа навколо міста та пошкодження ліній електропередач”, – йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що терміни усунення аварії поки не відомі. Тим часом у Бердянську утворилися великі черги за паливом та питною водою.

Крім того, в місті майже немає мобільного зв’язку від російських мобільних операторів. Люди виходять на вулицю, щоб просто дізнатись новини.

Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко уточнив, що в Енергодарі горить ліс неподалік від яхт-клубу. Російські загарбники розганяють панічні настрої у людей по обидва береги Каховського водосховища.

Читайте також:
“Привітали з Днем Незалежності”: в Запорізькій області партизани знищили колаборанта Івана Сушка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна