Дії окупантів спричинили повне відключення ЗАЕС від електромережі – вперше в історії

На ЗАЕС через ворожі обстріли відбулося відключення повітряної лінії “Дніпровська”.

Про це в четвер, 25 серпня, повідомляє пресслужба Держатомрегулювання.

“За інформацією організації з експуатації ДП НАЕК «Енергоатом» 25.08.2022 о 12:12, в результаті бойових дій в районі розміщення Запорізької АЕС відбулось відключення повітряної лінії ПЛ-750 кВ “Дніпровська”, – йдеться у повідомленні.

Унаслідок цієї події енергоблок № 5 відключився від мережі з наступним спрацюванням аварійного захисту; енергоблок № 6 був переведений на живлення власних потреб.

Зазначається, що о 12:29, після відновлення працездатності повітряної лінії ПЛ-750 кВ “Дніпровська”, енергоблок № 6 було підключено до мережі.

Проте о 14:14, відбулось повторне відключення повітряної лінії ПЛ-750 кВ “Дніпровська”.

Від цієї події енергоблок №6  відключився від мережі з наступним спрацюванням аварійного захисту.

Зараз зауваження до роботи автоматики та систем безпеки відсутні.

Як зазначають в “Енергоатомі”, таким чином, дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – перше в історії станції.

“Власні потреби АЕС в електроживленні наразі забезпечуються з енергосистеми України через лінію зв’язку ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Зауважень до роботи автоматики і систем безпеки наразі немає. Ведуться пускові операції з підключення одного з енергоблоків до мережі”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Росіяни обстрілами пошкодили ЛЕП під Енергодаром: без світла майже всі захоплені міста на півдні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна