Окупанти обстрілюють золовідвали Запорізької ТЕС, щоб підняти хмари радіоактивного пилу

Російські військові обстрілюють золовідвали Запорізької ТЕС. Загарбники мають на меті підняти хмари радіоактивного пилу, який здатний переміщуватися на значні відстані.

Про це в вівторок, 23 серпня, повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

Як зазначається, російські війська використовують новий метод створення потрібної “картинки” на Запорізькій атомній станції для маніпуляції думкою громадськості та впливу на світове співтовариство.

Мінометні обстріли передмість Енергодара віднедавна мають конкретну ціль – золовідвали Запорізької ТЕС.

“Це місця складування золи, яка утворюється в процесі роботи теплових електростанцій. Ці відходи мають високу концентрацію отруйних речовин та рівень радіації, що мінімум у 2,5 раза перевищує природний фон. При висиханні утворюють пил, який здатен переміщуватися на значні відстані”, – йдеться в повідомленні.

Внаслідок мінометних ударів по золовідвалах утворюються хмари пилу, які розносяться вітром по околицях Енергодара.

Моніторинг радіаційного фону, який здійснюється поблизу атомної станції, вказує на підвищення рівня радіації. Окупанти намагаються представити ці дані як результати міфічних “обстрілів з боку ЗСУ”.

Читайте також:
Росія терміново скликає Радбез ООН “щодо ситуації навколо Запорізької АЕС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна