Крим після деокупації разом з Україною стане частиною Євросоюзу, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський упевнений, що Крим після деокупації разом із Україною стане частиною Європейського Союзу й отримає багато можливостей для розвитку.

Про це він заявив під час саміту Кримської платформи, передає “Укрінформ” у вівторок, 23 серпня.

“Для України Крим – це частина нашого народу, частина нашого суспільства. Для людей ми гарантуємо свободу і повернемо сучасність. Крим був і є Україною. Після деокупації разом з усією нашою державою стане частиною Євросоюзу. Я в цьому упевнений. Паспорт громадянина України буде паспортом і Європейського Союзу. І це колосальні можливості для всіх наших людей, які живуть у Криму”, – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що кримські дороги стануть дорогами всього європейського континенту, порти Криму стануть портами всієї Європи.

“Тільки Україна здатна зв’язати Сімферополь із Берліном, а Ялту – з Неаполем. Тільки Україну хвилює справжня безпека Криму. Тобто, нормальне постачання нормальної чистої води, нормальної утилізації сміття, дієві правила поводження з відходами, каналізаційними стоками. Тільки Україна зможе побудувати у Криму сучасну систему зрошування та інтегрувати аграрне виробництво Криму та увесь підприємницький сектор у європейський ринок.

Читайте також:
Стартував другий саміт Кримської платформи: ТРАНСЛЯЦІЯ

Тільки наша держава дасть Криму сучасну доступну медичну систему, сучасну і доступну освітню систему, сучасну цифрову систему державних послуг. Україна прибере колючий дріт, який закриває шлях звичайним людям до найкращих місцин, і незаконні паркани, які просто пошматували узбережжя нашого прекрасного Криму”, – сказав глава держави.

Він упевнений, що перемога у боротьбі проти російської агресії реальна: “Отже, потрібно звільнити Крим від окупації. Там, де почалося, там і завершиться. І це буде ефективна реанімація міжнародного правопорядку”.

Зеленський подякував тим країнам, які не мовчали, коли Росія анексовувала півострів, але згадав і про тих, хто промовчав. І це, на його думку, стало однією з ключових причин того, що відбувається нині в Україні та світі.

Президент додав, що на самому півострові був та є супротив, є люди, які захищають свободу та не мовчать: “Їх репресують. Але ми бачимо їх, ми знаємо про них, ми їм вдячні”.

Зеленський наголосив і на тому, що Росія вкрала частину життя навіть у тих людей, яким пощастило не стати жертвою репресій.

“Окупація перетворила Крим на депресивний та залежний регіон, на регіон височенних парканів, колючого дроту і беззаконня, на зону екологічного лиха та воєнний плацдарм для агресії та поширення горя”, – сказав він.

Читайте також:
“Ще не вмерла” і “Смерека”: у Криму назло окупантам танцюють під українські пісні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна