Залужний назвав втрати України на війні з Росією

На війні вже загинули близько 9 тисяч героїв, а захисники на фронті перебувають у постійному пеклі.

Про це в понеділок, 22 серпня, сказав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час виступу на ветеранському форумі “Захисники. Перекличка. Там де ми, там Україна”, передає “Укрінформ”.

“У війні беруть участь не тільки військовослужбовці й не тільки ті, хто взяли до рук зброю. Наші маленькі діточки, які зовсім ні в чому не винні, окрім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час, вони дійсно нічого не розуміють, що відбувається, але однозначно потребують захисту, і захисту як отам біля Соледара, біля Бахмута, біля Великої Новосілки, так і тут, бо їхній батько пішов на фронті, можливо, входить до числа тих майже 9 тисяч героїв, які загинули”, – сказав Залужний.

Однак він не уточнив, чи цифра стосується лише військовослужбовців ЗСУ чи також інших формувань, і який період вона охоплює.

Водночас Залужний наголосив, що українські захисники, які зараз обороняють країну на фронті від російських загарбників, перебувають у постійному пеклі й відпочити можуть лише у час зміни місця виконання бойових завдань.

“Ми, військовослужбовці ЗСУ та ті, які належать до Сил оборони, які щоденно, кожну хвилину відчувають запах смерті поруч. Цей запах неможливо сплутати ні з чим, він постійно поруч, присмак крові, який не зникає, навіть якщо намагатися його заглушити чимось іншим, він не зникає. Це присмак гірких сліз – він не зникає, і це постійне на сьогодні пекло. І єдиний відпочинок на сьогодні, – це зміна одного пекла на інше, і в цей період між змінами двох локацій виконання бойових завдань і є відпочинок. І ці люди, дай Боже, скоро повернуться, звісно, з перемогою”, – наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Водночас він додав, що участь у війні і беруть цивільні жінки, які як дружини або матері військовослужбовців опиняються під завалами власних будинків, у які влучили російські снаряди.

Читайте також:
У МОУ назвали “проявом російської ІПСО” чутки про конфлікт Банкової із Залужним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна