СБУ викрила корегувальників, що передавали росіянам розвіддані про позиції HIMARS на Донеччині

Під час контрдиверсійної “зачистки” прифронтових районів Донеччини правоохоронці затримали двох інформаторів ворога, які коригували ракетні удари по території регіону.

Про це в понеділок, 22 серпня, інформує пресцентр Служби безпеки України.

“Насамперед зловмисники розвідували та передавали окупантам точні координати місць дислокації особового складу і техніки ЗСУ, у тому числі бойових позицій реактивних артилерійських систем HIMARS.

Крім того, вони збирали інформацію про геолокацію та функціонування місцевих об’єктів критичної інфраструктури”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, зловмисники збирали інформацію про геолокацію та функціонування місцевих об’єктів критичної інфраструктури.

“Встановлено, що за їхньою «наводкою» агресори здійснили обстріл по водозабірній системі у місті Селидове. За даними слідства, вони тримали зв’язок з бойовиками терористичних організацій на тимчасово окупованих територіях сходу України.

Одержану розвідінформацію коригувальники передавали через одного з посадовців так званої «народної міліції «ДНР», надаючи йому фото з позначками об’єктів на електронних картах. А для комунікації між собою використовували російську соцмережу «Вконтакте»”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, мобільні телефони з доказами розвідувально-підривної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Суд обрав затриманим міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 180 – 22.08.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна