Повітряні сили ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій 24 серпня, – речник

Повітряні сили Збройних сил України готові до будь-якого розвитку подій на День Незалежності – 24 серпня.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає “Радіо Свобода”.

“Наші військові готові до будь-яких сценаріїв (…) розглядаються різні варіанти, кризові ситуації. Воїни Повітряних сил будуть боронити наше небо. Потрібно знати, до чого готується ворог, які сили та засоби сконцентрував на підступах до наших кордонів – ведеться постійна розвідка”, – сказав Ігнат.

За його словами, українська сторона враховує наявність російських літаків на десятках аеродромів в Білорусі, на території Криму та в Росії, а також ракетного озброєння, яке противник зосереджує навколо України.

“Будемо відстежувати і намагатися адекватно відреагувати на будь-які загрози, які нам противник, ймовірно, підготував на наше головне свято”, – сказав він.

Нагадаємо, військова адміністрація Києва заборонила проведення масових заходів у столиці з 22 по 25 серпня через високу ймовірність ракетних обстрілів з боку російських окупантів.

Читайте також:
Співробітникам Урядового кварталу в Києві рекомендують працювати тиждень з дому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна