Ворог наступає на Миколаївщині, зайняв південну околицю села Благодатне, – ГШ

Село Благодатне на карті бойових дій

Російські окупанти ведуть наступ у Вітовському районі Миколаївської області та мають частковий успіх при селі Благодатне.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ в неділю, 21 серпня.

“На Миколаївському напрямку веде наступальний бій у напрямку Васильки – Благодатне, має частковий успіх, зайняв південну околицю населеного пункту Благодатне, бойові дії тривають”, – сказано в повідомленні станом на 6:00.

Зазначається, що загалом на Південнобузькому напрямку противник вів обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Степової Долини, Лиманів та ще 15 населених пунктів. Завдав авіаційних ударів біля Ольгиного, Зарічного, Новогригорівки, Білої Криниці, Таврійського, Лозового та Андріївки, вів повітряну розвідку БпЛА.

Раніше, у зведенні о 1:15, пресслужба ОК “Південь” повідомляла: “Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у складі та положенні не фіксується.
Силами до мотострілецької роти за підтримки трьох танків тричі ворогом здійснювались спроби штурмових дій з Олександрівки в напрямку Таврійського. Успіху не мали.
Дев’ять разів атакував штурмовою авіацією та гелікоптерами наші позиції вздовж лінії зіткнення. Без наших втрат”.

За наслідками денного ракетного удару рашистів по Вознесенську встановлено, що удар був нанесений ракетою типу “Калібр”. Поранено 14 цивільних осіб, серед яких є діти. Всі потерпілі мають поранення середнього та важкого ступеня.

“Нашою авіацією нанесено 5 ударів по скупченню живої сили, озброєнню та техніки ворога. Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 230 вогневих завдань, за результатами яких уражено командний пункт 247-го десантно-штурмового полку 7-ї десантно-штурмової дивізії, знищено склади ворожих боєприпасів в Чорнобаївці та Старицях.

Вороже військо зменшено на 75 рашистів, корпусну самохідну гармату “Гіацинт-С”, на 2 ворожих танки Т-72 та ще 6 одиниць броньованої техніки. Остаточні втрати ворога дорозвідуються”, – сказано у зведенні “Півдня”.

Як відомо, за минулу добу найбільші втрати рашистів підтверджені на Донецькому та Миколаївському напрямках.

Читайте також:
Вночі РФ атакувала Одещину ракетами “Калібр”: дві з них збила ППО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна