У Маріуполі був скоєний замах на “мера”-колаборанта Іващенка

У тимчасово окупованому Маріуполі було скоєно замах на самопроголошеного “мера” міста, колаборанта Костянтина Іващенка.

Про це повідомив у телеграмі радник законного міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

“У Маріуполі відбувся замах на гауляйтера Іващенка. На жаль, поки не дуже вдало. Але це лише початок. Ну що, мраZота? Досі смішно від “відплата вже тут”? Далі буде”, – написав Андрющенко.

За даними телеграм-каналу “Мариуполь сейчас“, вибуховий пристрій був закладений на в’їзді в Маріупольський зоопарк і спрацював тоді, коли туди під’їхало авто Іващенка. Втім, на цей раз колаборанту пощастило й він не постраждав.

Костянтин Іващенко до повномасштабного вторгнення РФ був депутатом міськради Маріуполя від нині забороненої в Україні проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Після 24 лютого він перейшов на бік окупантів і допомагав їм, коригуючи обстріли критичної інфраструктури міста. У квітні терористи із “ДНР” призначили Іващенка “мером” Маріуполя.

Читайте також:
“Сидіти на стільці рівно більше не зможе”: в Мелітополі підірвали колаборанта Олега Шостака

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 178 – 20.08.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна