Загарбники обстріляли прикордоння Сумщини і Чернігівщини з території РФ

Російські війська продовжують обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської областей.

Про це в п’ятницю, 19 серпня, інформує пресслужба Державної прикордонної служби України.

Учора, 18 серпня, ворог завдавав вогневе ураження із застосуванням мінометів, реактивної та ствольної артилерії.

Під ворожим вогнем опинилися Краснопільська, Миропільська, Білопільська громади Сумщини, Семенівська і Новгород-Сіверська громади Чернігівщини.

Протягом доби у чотирьох випадках росіяни обстріляли територію Білопільської громади з мінометів та ствольної артилерії, загалом пролунало 35 вибухів.

Вогонь вівся з боку російських населених пунктів Волфіно, Новий Путь та Обод. Внаслідок вранішнього артобстрілу пошкоджено нежитловий будинок та приміщення школи одного з населених пунктів громади.

Фото: пресслужба ДПСУ

Двічі за добу з російського населеного пункту Случевськ реактивна та ствольна артилерія ворога накривала вогнем територію Новгород-Сіверської громади, загалом зафіксовано понад 20 вибухів.

Вранці на території Семенівської громади розірвалися три міни калібру 120 мм, які росіяни випустили з району російського населеного пункту Локоть.

Фото: пресслужба ДПСУ

Після обіду з російського населеного пункту Високе агресори з мінометів 82 мм вдарили по околиці одного з населених пунктів Краснопільської громади, пролунало близько 10 вибухів.

У другій половині дня росіяни зі 120-міліметрових мінометів стріляли по одному з населених пунктів Миропільської громади, нараховано 20 ударів. Вогонь вівся з боку російського населеного пункту Пльохово.

Читайте також:
На Донеччині ліквідували двох ворожих диверсантів при спробі форсувати Сіверський Донець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна