СБУ викрила агентів РФ серед пенітенціарників на півдні України

Служба безпеки України викрила агентів РФ у пенітенціарній системі південних регіонів України.

Про це у п’ятницю, 19 серпня, інформує пресцентр СБУ.

Зловмисники передавали ворогу інформацію щодо співробітників пенітенціарних закладів, які не зрадили присязі і залишилися вірними Україні.

СБУ встановила, що “зв’язковим” був “начальник відділу кадрів” незаконно створеного окупантами “управління федеральної служби виконання покарань по Херсонській області”. Цю псевдопосаду колишній кадровик однієї з виправних колоній Херсонщини отримав за те, що добровільно пішов на співпрацю з окупантами.

Запитувану ворогом інформацію він отримував від чиновниці регіонального структурного підрозділу Державної кримінально-виконавчої служби України.

Отримані відомості спецслужби РФ використовували з метою розвідувально-підривної діяльності проти України. У тому числі для чинення тиску на правоохоронців та їх близьких, можливого їх вербування та отримання відомостей службового характеру.

Спецслужба зафіксувала факт отримання зловмисницею грошових переказів від представників окупаційної влади. Призначення коштів встановлюється.

Читайте також:
СБУ затримала ворожого агента, що “провів” до околиць Києва понад 120 одиниць техніки РФ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна