У МОУ назвали “проявом російської ІПСО” чутки про конфлікт Банкової із Залужним

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр назвала проявом “російської інформаційної зброї” оприлюднення у ЗМІ й соцмережах чуток про нібито конфлікт офісу президента Зеленського із головнокомандувачем ЗСУ Залужним та Генштабом.

Про це вона написала у фейсбуці 17 серпня.

“Знову в інформаційному просторі Росії та України одночасно розповсюджується наратив, який деструктивно впливає на наступальний потенціал українського суспільства. Йдеться про вигаданий ворожими підрозділами ІПСО міфічний конфлікт між вищими органами військово-політичного керівництва, а саме протистояння Генерального штабу Збройних Сил України з Офісом Президента та Міністерством оборони”, – ідеться в дописі Маляр, який поширила також ФБ-сторінка Генштабу ЗСУ.

“Як правило, цей наратив розповсюджується в telegram-каналах та ЗМІ, втім не лише російських. Цей наратив підхоплюють і деякі українські ресурси та спікери”, – зазначила заступниця міністра.

“Тактичною метою цієї інформаційної операції ворога є максимальне розповсюдження потрібної агресору ідеї, виклик емоційної реакції на неї і, як наслідок, маніпуляція сприйняттям подій загалом.

Оперативна мета – створити конфлікт всередині військово-політичного керівництва нашої держави та всередині суспільства.

Стратегічна мета – ослабити центр прийняття державних рішень, – ослабити оборонний та наступальний потенціал нашого суспільства.

Простими словами: якщо ми всі між собою пересваримось – нас легше зламати і завоювати. Цього ворог і добивається”, – пояснює Ганна Маляр.

Як відомо, останнім часом у соцмережах та ЗМІ з’явилася інформація про те, що головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного в ОП готуються зняти з посади, замінивши на менш популярного військовика тощо.

Читайте також:
Залужний не може робити певні речі, бо ОП в певних моментах керує його процесами, – Кривонос

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна