Естонія зазнала найбільших кібератак з 2007 року після демонтажу радянських пам’ятників

Естонія зазнала наймасштабніших кібератак за останніх 15 років після демонтажу радянського пам’ятника в Нарві та інших символів СРСР.

Про це заявив заступник віцеканцлера з цифрового розвитку міністерства економіки та комунікацій Луукас Крістян Ільвес в четвер, 18 серпня.

“Спроби DDoS-атак були спрямовані як на державні установи, так і приватний сектор. За деякими короткими та незначними винятками вебсайти залишалися повністю доступними протягом дня. Напад залишився практично непоміченим в Естонії”, – написав Ільвес у фейсбуці.

У квітні та травні 2007 року Естонія зазнала найбільшої атаки, організованої іноземною державою у світовій кіберісторії того часу.

Внаслідок організованої тоді Росією атаки постраждали сайти держави, банків, преси та політичних партій.

Контекст

За розпорядженням уряду Естонії 16 серпня у місті Нарва та його найближчих околицях було перенесено шість монументів із радянською військовою символікою, у тому числі танк Т-34. Танк відвезли у військовий музей неподалік від столиці.

Паралельно поліція Нарви повідомила про затримання восьми осіб у зв’язку з тим, що вони, обурені перенесенням радянського танка-пам’ятника, закликали інших до насильницького спротиву. Згодом доповнили, що затриманих вже дев’ять.

Читайте також:
Естонія видворила двох російських “туристів”-пропагандистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна