Удари по позиціях РФ на окупованих територіях, ймовірно, є частиною українського контрнаступу, – ISW

Атаки на російські позиції в окупованому Криму та навколо нього, ймовірно, є частиною українського контрнаступу для відновлення контролю над західним берегом Дніпра.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російські ланцюги постачання в Криму безпосередньо підтримують сили окупантів на материковій Україні, зокрема на Херсонщині, вказують аналітики. Націлювання на російські наземні канали зв’язку та матеріально-технічне забезпечення у Криму узгоджуються з українськими контрнаступальними зусиллями.

У межах контрнаступу Україна також націлена на мости через Дніпро, щоб підірвати постачання зброї, техніки та російських солдатів на Херсонщину. На думку ISW, результатом таких українських зусиль має стати послаблення здатності росіян захищати себе від контратак ЗСУ на західному березі Дніпра.

Україна офіційно не взяла на себе відповідальність за вибухи в Криму. Аналітики зазначають, що цей удар не порушує зобов’язань України перед західними партнерами, які проти того, щоб їхню зброю використовували для ударів по території рф. Адже Крим є суверенною територією України, тому українські підрозділи можуть застосовувати силу для відновлення контролю над всією територією країни, зокрема над територіями, які росія окупувала у 2014 році.

Читайте також:
Єрмак натякнув, що по об’єктах в Джанкойському районі працювали ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна