Дуда у Варшаві вшанував пам’ять українських воїнів, які разом з поляками боролися проти більшовиків

Президент Польщі Анджей Дуда в неділю, 14 серпня, традиційно вшанував у Варшаві пам’ять воїнів Української Народної Республіки, які воювали проти більшовиків пліч-о-пліч із поляками.

Про це повідомляє канцелярія президента.

Напередодні Свята Війська польського (Дня збройних сил Республіки Польща), яке відзначають 15 серпня, Дуда поклав квіти до пам’ятного знака воїнам УНР на православному цвинтарі Польщі й став перед ним на одне коліно.

Свято Війська польського відзначають у день річниці переможної наступальної операції під час Варшавської битви з Радянською Росією в серпні 1920 року.

Напередодні цього дня президент Польщі покладає квіти також і до пам’ятника полеглим воїнам УНР, які захищали свободу України та Польщі у 1918-1920 роках (так само Дуда вшановував пам’ять українських бійців і прихиляв коліно й у 2021-му).

Дуда-пам'ятник-воїнам-УНР-1 вінок-дуди-унр дуда-українки
<
>

 

Читайте також:
Сквер у Варшаві назвуть на честь генерала Армії УНР Марка Безручка

У Варшаві відкрили пам’ятний знак Військовій місії УНР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна