Ворога відбили біля Питомника, Долини, Спірного, Соледара, Пісок та Пречистівки, – ГШ

Головне про бойові дії за минулі пів доби (зі зведення Генштабу ЗСУ станом на 6:00):

На Харківському напрямку російські окупанти знову намагалися провести розвідку боєм в районі населеного пункту Питомник, успіху не мали, зазнали втрат та відійшли.
Завдали авіаційних ударів біля Перемоги, Ртищівки та Питомника.

На Слов’янському напрямку противник здійснював вогневе ураження із танків та реактивної артилерії неподалік Бражківки, Богородичного і Долини. В районі Долини намагався прорвати оборону наших підрозділів. Безглуздий штурм українські воїни відбили.

На Краматорському напрямку російські окупанти завдали авіаударів поблизу Спірного. Здійснили спробу розвідки боєм в районі Серебрянки, після вогневого ураження від наших воїнів вдалися до втечі.
Штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення неподалік Спірного, успіху не мав, відійшов. В районі Івано-Дарʼївки бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Соледара та Веселої Долини. Здійснив спробу ведення розвідки боєм поблизу Соледара, зазнав вогневого ураження та втік.
Противник вів наступальні дії в районі Зайцевого, успіху не мав, відійшов. Бої тривають.

На Авдіївському напрямку, окрім обстрілів низки населених пунктів з артилерії, окупанти завдали авіаційних ударів біля Мар’їнки. Ворог вів штурмові дії у напрямках Красногорівки та Пісків, успіху не мав, відійшов. В районі населеного пункту Первомайське бойові дії тривають.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник задіяв авіацію біля Пречистівки та Вугледара. Здійснив спробу ведення розвідки боєм в районі населеного пункту Пречистівка, після вогневого ураження відійшов.
Веде наступ в районі населеного пункту Павлівка, бойові дії тривають.

Читайте також:
Залужний: Розгромлено пʼяту частину підрозділів РФ, залучених до бойових дій в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна