Прокуратура передала в АРМА майно невдалого “гауляйтера” Святаша на 600 млн грн

Прокуратура передала в АРМА майно колишнього народного депутата з Партії регіонів, соратника президента-втікача Януковича на суму понад 600 млн грн.

Про це в суботу, 13 серпня, повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Прокуратура не називає імені колишнього парламентарія, але джерела “Української правди” кажуть, що це Дмитро Святаш.

“За даними слідства, особа, незважаючи на статус народного депутата, здійснювала фактичне керування одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспортних засобів. У змові з топ-менеджментом пов’язаних з ним компаній, за його вказівкою було незаконно відчужено понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративні права трьох товариств, що перебували в заставі банку, з метою подальшої легалізації цього майна.
За цим фактом колишньому народному депутату повідомлено про підозру у шахрайстві, підробленні і використанні підроблених документів, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України)”, – інформує київська прокуратура.

З метою збереження економічної вартості арештованого майна об’єкти нерухомості та активи передано в управління АРМА (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів).

Як відомо, після повномасштабного вторгнення РФ казали, що Дмитро Святаш був “майже офіційно оголошений” Росією як майбутній “гауляйтер” Харкова.
Щодо нього проводять розслідування за статтею “державна зрада” Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Екснардеп Святаш із родиною втік у Росію та отримав громадянство РФ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна