Похвала від Пентагону: ЗСУ використовують зброю “на 12 за 10-бальною шкалою”

Пентагон оцінює використання Збройними силами України наявних озброєнь “на 12 за 10-бальною шкалою”.

Про це сказав високопоставлений посадовець Міністерства оборони США на брифінгу 12 серпня, пише сайт самого Пентагону в повідомленні щодо воєнної ситуації в Україні.

“Чиновник сказав, що за 10-бальною шкалою ефективність Збройних сил України – 12,”виходячи лише з того, наскільки вражаючими для нас вони були в багатьох різних вимірах… Вони спромоглися зробити те, що ми й уявити не могли, що це можливо”, – йдеться в повідомленні.

Пентагон зазначає, що на Херсонському напрямку українські війська продовжують тиснути на росіян, зокрема вражають мости.

У Міноборони США нагадали, що 9 серпня Україна бомбардувала російську авіабазу в Саках, що в окупованому 2014 року Криму, і це бомбардування значно вплинуло на російську авіацію та особовий склад.

“У бомбардуванні не брали участь армійські тактичні ракетні комплекси (ATACMS), які Сполучені Штати не постачали Україні”, – сказав водночас чиновник Пентагону.

“Ця система може завдавати ударів на 190 миль, що більше, ніж у HIMARS, які США постачають в Україну”, – зазначили в Пентагоні.

Також в американському оборонному відомстві роблять висновки, що українські сили на півночі мають деякі успіхи на відвойованих територіях, зокрема на Харківщині.

Росія продовжує вести невибірковий вогонь по українській території, що призводить до масових жертв серед мирного населення.

Запорізька атомна електростанція залишається під контролем Росії. За даними МАГАТЕ, безпосередньої загрози ядерній безпеці немає, але це може змінитися, йдеться на сайті Пентагону.

“Незважаючи на те, що росіяни мають значно більші спроможності, ніж Україна, “те, що відбувається проти росіян, – це постійний вплив [здобутків України] на їхній моральний стан, їхнє забезпечення – через удари ЗСУ по [російських] пунктах управління, складах боєприпасів, об’єктах матеріально-технічного забезпечення”, – передає слова посадовця сайт Пентагону.

Читайте також:
Пентагон заперечує, що удар по аеродрому під Саками був завданий ракетами ATACMS, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна