Військовий літак РФ втретє за тиждень залетів у зону ППО Аляски

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) повідомило про третій випадок вторгнення російського військового літака в зону ідентифікації протиповітряної оборони Аляски.

Про це в п’ятницю, 12 серпня, інформує Суспільне.

“У трьох окремих випадках протягом останніх трьох днів NORAD на Алясці виявив, відстежив та ідентифікував російські літаки спостереження, які входили та діяли в зоні розпізнавання ППО Аляски”, – йдеться у повідомленні.

У який день стався третій інцидент – не повідомяють.

Водночас у командування зазначили, що не розглядають інцидент як загрозу і не вважають його провокаційним.

“NORAD стежить за рухом іноземних військових літаків у ППО та, якщо потрібно, супроводжує їх із ППО”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Командування протиповітряної оборони Північної Америки повідомило про два випадки вторгнення російських розвідувальних літаків у зону протиповітряної оборони Аляски.

Читайте також:
Ракети для HIMARS і NASAMS, боєприпаси для артилерії та інше: у Пентагоні розкрили деталі нового пакету допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна