У Копенгагені стартує конференція північноєвропейських союзників з підтримки України. ВІДЕО

Понад 20 країн беруть участь у Конференції північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони в Копенгагені.

Про це в четвер, 11 серпня, повідомляє “Укрінформ”.

“Ми очікуємо на дуже хорошу конференцію сьогодні. Я радий вітати двох своїх колег і добрих друзів – секретаря з питань оборони (Великої Британії, – “Н”) Бена Воллеса та міністра Олексія Резнікова.

Ми разом з 23 нашими колегами подивимося на те, які ми можемо знайти шляхи для посилення нашої допомоги Україні”, – заявив перед початком конференції ї господар, міністр оборони Данії Мортен Бодсков.

Делегації представлені главами оборонних відомств, заступниками або іншими високопосадовими представниками.

Напередодні президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні зазначив, що 11 серпня в Копенгагені починає роботу Конференція на рівні міністрів оборони держав-партнерів України, на якій обговорюватиметься подальша підтримка України, зокрема зброєю.

Він висловив вдячність усім партнерам України, які розуміють, що тільки забезпеченням програшу Росії на полі бою, тільки російськими втратами – військовими, політичними, економічними – можна наблизити повернення безпеки для України та всієї Європи.

Читайте також:
Сейм Латвії визнав РФ державою-спонсором тероризму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна