Резніков заявив, що підрив моста біля Чонгару не зупинив би наступ росіян із Криму

Підрив моста біля Чонгару на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом не зупинив би наступ росіян, бо з півострова є низка сухопутних шляхів.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю “Українській правді”, опублікованому в четвер, 11 серпня.

“Можу сказати лише одну річ, я цей аргумент застосував, захищаючи наших військових під час засідання цього парламентського комітету: усі, хто кричить “Все пропало, міст не підірвали!”, послухайте насамперед військових! І вони вам скажуть, що там ще 10 проходів є з Криму по суходолу, а не по мостах! І тому підрив моста не вплинув би аж ніяк на можливість росіян просунутися в цьому напрямку”, – вважає глава МОУ.

Резніков зазначив, що це “відповідально сказав один із військових генералів, який зараз знаходиться в політичній опозиції”.

Він також додав, що

питання Чонгару і розмінування моста розслідуватимуть після перемоги.

“Це питання обговорювалося на засіданні профільного парламентського комітету. Я був на ньому разом із генералом Залужним, нашим головнокомандувачем, і начальником Генерального штабу генералом Шапталою. Нашими військовими було дане наступне пояснення, що після перемоги буде проведено відповідне розслідування. І в разі встановлення фактів, що кимось із військових або представників інших сил сектору безпеки й оборони був скоєний злочин, то вони точно будуть притягнуті до відповідальності”, – сказав Резніков.

За його словами, це питання військових, і вони “самі зацікавлені у проведенні такого розслідування”.

Зараз Служба безпеки України  і контррозвідка збирають і фіксують всі факти. Під час розслідування мають встановити, чи “мала місце диверсія, чи мало місце шпигунство, чи мала місце провокація, чи це була безглузда недбалість когось”.

Читайте також:
“Полк припинив існування”: в мережу виклали фото розбомбленого аеродрому росіян у Саках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна