ЗСУ знищили склад боєприпасів на межі з Кримом, – ОК “Південь”

На Херсонщині Збройні сили України знищили ворожий склад боєприпасів в селищі Новоолексіївка на межі з Кримом та командно-спостережний пункт БТГ 217-го парашутно-десантного полку ворога у Скадовському районі.

Про це в середу, 10 серпня, інформує пресслужба оперативного командування “Південь”.

“Знищено ще один склад боєприпасів у Новоолексіївці та командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 217-го парашутно-десантного полку ворога в районі села Максима Горького”, – сказано у зведенні.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що вранці 9 серпня детонував ворожий склад у Новоолексіївці Генічеського району – це майже на межі з окупованим Кримом. До цієї точки від підконтрольної території – щонайменше 175 км.

Відстань до Новоолексіївки від підконтрольної території

“За результатами роботи протягом бойового дня, в тому числі і ракетно-артилерійських підрозділів, підтверджено втрати ворога в кількості 35 рашистів, шість одиниць броньованої та автомобільної техніки, серед яких 1 танк Т-72 і одна командно-штабна машина”, – йдеться в повідомленні ОК “Південь”.

Зазначається, що ЗСУ завдали сім авіаударів по росіянах, влучивши в п’ять осередків окупантів, озброєння та техніки противника в Баштанському, Бериславському та Херсонському районах та у два опорні пункти в понад 40 км від Херсона.

У Бериславському районі ворог намагався проводити повітряну розвідку за допомогою БпЛА. “Орлан-10” був заземлений зенітно-ракетним підрозділом.

Протягом дня росіяни завдали два ракетні і три авіаудари по наших підрозділах. П’ять крилатих ракет типу “повітря – повітря” випущено по літаках Повітряних сил, але втрат нашої авіації немає.

Читайте також:
Із Херсона після удару по Антонівському мосту почали вивозити родини російських окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна